Savjeti i trikovi u web dizajnu, marketingu i grafičkom dizajnu

8 tajni za uspješnu izradu web stranica za mala i srednja poduzeća

Izrada web stranica može se činiti kao strašan zadatak za mala i srednja poduzeća. Međutim, vaša web stranica je jedna od najvažnijih marketinških alata koje imate na raspolaganju.

Kvalitetno izrađena web stranica može poboljšati vaše poslovanje i privući nove klijente. Ovaj članak će vam pružiti nekoliko tajni koje će vam pomoći u izradi uspješne web stranice za vaše mala ili srednje poduzeće.

1. Planiranje za izradu web stranice je ključno

Prije nego što započnete s izradom web stranice, važno je imati dobar plan. Razmislite o tome što želite postići svojom web stranicom, koji su vaši ciljevi, tko su vaši klijenti i što oni očekuju od vas. Ovaj korak će vam pomoći u postavljanju jasnih ciljeva i smjernica za izradu vaše web stranice. Planiranje će vam uštedjeti sate i sate pripremanja sadržaja za vašu novu Internet stranicu.

2. Izrada web stranica za MSP: Kako poznavanje ciljne publike doprinosi uspjehu vaše Web stranice

Kada je u pitanju dizajn web stranica, manje je često više. Vaša web stranica treba biti jednostavna za navigaciju, brza za učitavanje i atraktivna/ugodna za oko. Izaberite kvalitetne fotografije i grafike koje će privući pažnju posjetitelja. Koristite jasne i jednostavne boje koje će osigurati konzistentan izgled i osjećaj na vašoj web stranici. Pri tom bi trebali pripaziti na boje vašeg logotipa, kako bi sve bilo u skladu.

3. Sadržaj je kralj? Izrada web stranica i web shopova

Kada se radi o web stranicama, sadržaj je najvažniji element odnosno, sadržaj je ključ uspjeha vaše web stranice. Vaša web stranica treba imati kvalitetan i relevantan sadržaj koji će privući posjetitelje, zainteresirati ih za vaše usluge i proizvode i zadržati ih onoliko dugo koliko im je potrebno da saznaju sve informacije prije nego se odluče kontaktirati vas. Razmislite o tome što bi vaši klijenti željeli znati o vašem poslovanju i uslugama te upotrijebite taj sadržaj za izradu stranica na vašoj web stranici. Također, koristite ključne riječi i fraze u svojim člancima kako bi vaša web stranica bila bolje rangirana na tražilicama.

4. Mobilna optimizacija: Ključni korak u izradi web stranica i web shopova

Vaša web stranica mora biti optimizirana za prikaz na mobilnim uređajima kako bi se osiguralo da posjetitelji mogu lako pregledavati vašu web stranicu bez obzira na to koji uređaj koriste.

5. Brzo učitavanje: Ključni faktor uspješne izrade web stranica i web shopova

Brzina učitavanja web stranice je također važna za posjetitelje. Spora web stranica može dovesti do gubitka posjetitelja i smanjenja prodaje. Pazite na veličinu vaših fotografija i grafika i koristite komprimirane verzije kako bi se osiguralo brzo učitavanje vaše web stranice.

6. SEO optimizacija za uspješnu izradu web stranica i web shopova

SEO (optimizacija tražilica) je ključna za uspjeh vaše web stranice. Koristite ključne riječi i fraze u naslovima i opisima stranica na vašoj web stranici, kako bi se osiguralo da vaša web stranica bude bolje rangirana na tražilicama. Također, koristite meta tagove i druge SEO alate kako bi se osiguralo da vaša web stranica bude maksimalno optimizirana za tražilice. Naravno, ovo nisu jedini elementi na koje treba paziti, ovoj je samo vrh sante leda kada je u pitanju SEO i rangiranje web stranice na tražilicama.

7. Fokusirajte se na korisničko iskustvo: Ključ za uspješnu izradu web stranica i web shopova

Vaša web stranica trebala bi biti jednostavna za navigaciju i korisnički orijentirana. Korisnici bi trebali moći lako pronaći ono što traže i brzo se kretati kroz vašu web stranicu. Također, vaša web stranica trebala bi biti responsivna, što znači da se prilagođava različitim uređajima i veličinama zaslona.

8. Društvene mreže

Društvene mreže su sjajan način za promoviranje vaše web stranice i privlačenje novih klijenata. Koristite društvene mreže poput Facebooka, Twittera i Instagrama za promoviranje vašeg poslovanja i dijeljenje vašeg sadržaja. Također, dodajte gumbiće društvenih mreža na vašu web stranicu kako bi se olakšalo dijeljenje sadržaja.

Zaključak

Ukratko, uspješna izrada web stranica za mala i srednja poduzeća zahtijeva poznavanje različitih elemenata i strategija koje mogu privući posjetitelje i potencijalne kupce. Odabir prave platforme, dizajna, sadržaja, brzine učitavanja, navigacije, sigurnosti i SEO optimizacije ključni su za uspjeh web stranice. Uz to, korištenje društvenih medija, lokalnih direktorija i drugih marketinških alata također može pomoći u promociji web stranice.

Ako vam je potrebna pomoć u izradi web stranice koja će vam pomoći u privlačenju novih klijenata i povećanju prodaje, kontaktirajte nas. Naš stručni tim može vam pomoći u stvaranju web stranice koja će se istaknuti među konkurencijom i doprijeti do vaše ciljne publike.

U sljedećim objavama ćemo objasniti opširnije svaku točku ovog članka, pa nas posjetite ponovno :)


Ukoliko nismo odgovorili na sva pitanja, slobodno nas kontaktirajte i rado ćemo vam pomoći!


Korišteni pojmovi:

*Izrada web stranica
*Web dizajn
*Ključne riječi
*SEO

 

Imate li dodatnih pitanja ili trebate neobvezujuću ponudu