Oglašavanje putem Google Ads-a

Online oglašavanje

Internet oglašavanjem osiguravate veću posjećenost Vaših web stranica što je i njihov primarni zadatak. Više posjetitelja, veća vjerojatnost da ćete prodati svoje usluge ili proizvod.
Osim dobro odrađene Optimizacije Internet stranica, posjetu možete privući uz jednu ili više Internet reklamnih kampanja koje u svakom slučaju mogu odraditi vrhunski posao. Nije nužno da takve kampanje koštaju skupo, čak naprotiv u usporedbi s klasičnim reklamiranjem one su daleko pristupačnije.

Internet ili online oglašavanje

 1. Optimizacija Internet stranica (SEO)
 2. Google Ads oglašavanje
 3. Oglašavanje na društvenim mrežama
 4. E-mail marketing

Ostale vrste Online oglašavanja:

On-line oglašavanje podrazumijeva sljedeće načine oglašavanja na portalima i drugim web stranicama i servisima:

 1. Online Display Oglašavanje: Banneri*, video, PR članci
 2. E-Mail Oglašavanje: e-mail-ovi s dopuštenjem korisnika, korporativni newsletter*
 3. Pretraživački Marketing: Search Engine Marketing (SEM)*, SEO
 4. Mobilni Marketing: Tekstualne poruke, Multimedijalne poruke
 5. Sponzorirani Sadržaj: Oglasi u igricama, PR članci...
 6. Sadržaj koji stvara korisnik - user generated content*: Blogovi, društva, društvene mreže
 7. Viralni Sadržaj/Viralni Marketing*: Video, e-mail, mobilne melodije...

Google Ads

Što je to Google oglašavanje (GoogleAds)?

Google je najkorišteniji internet pretraživač uz pomoć kojeg se možete oglašavati. Kada prilikom pretrage netko upiše npr. "remenar", a vi se bavite upravo tim poslom, vaš oglas će biti istaknut od ostalih rezultata.
Google Ads je učinkovit način internetskog oglašavanja koji Vam omogućava oglašavanje Vaših proizvoda i usluga točno u vremenu kada su Vaši kupci u potrazi za njima.

Što je to Google oglašavanje (GoogleAds)?

 

Koliko to košta?

Plaćate samo kada drugi kliknu na vaš oglas da bi posjetili vašu stranicu na internetu. Naš stručan tim će napraviti kampanju za Vas kako bi cijena klika bila što je moguće niža.
Za Vas će svakako biti najvažnije koliko to novaca košta i koliko posjetitelja možete očekivati.
Novac odnosno budžet sami određujete i iz tog razloga je ovaj način reklamiranja poprilično interesantan. Ipak treba imati na umu da cijena klika varira s obzirom na oglašavanje konkurencije.

Zašto odabrati google oglašavanje u našoj ponudi?
Vođenje kampanje oglašavanja nije jednostavno, a kako bi izbjegli gubitak vremena i propuštene prilike potrebno je vladati određenim znanjem. Alba marketing vam nudi cjelovitu uslugu s podrškom od početka do kraja, a dok vi radite svoj posao, mi ćemo se potruditi da on postane još uspješniji.

Za vas možemo odraditi Google reklamnu kampanju. Google ima veliku bazu korisnika i njegove reklame su raspoređene kako na tražilicama, tako i na raznim Internet portalima. Njegove se reklame viđaju i na drugim Internet adresama poput Youtube-a, nekih Google alata i slično, no o tome jednom drugom prilikom.

Evo što Vam sam Google poručuje:
"Jeste li ikad vidjeli GoogleAds oglas na vašoj omiljenoj web stranici s vijestima ili na svojem Gmail računu i pitali se kako je dospio tamo? Te web-stranice su dio Google prikazivačke mreže. Prikazivačka mreža skupina je partnerskih web-stranica i određenih Googleovih web-stranica, koje uključuju Gmail i Youtube, na kojima se prikazuju AdWords oglasi. Ta mreža obuhvaća i mobilne web-stranice i aplikacije.
Broj posjetitelja ovisi o postavljanju kampanje. Dobro postavljena kampanja značit će i veći broj posjetitelja."

Marketing savjetovanje

Marketing je istraživanje da bi se postigli bolji rezultati. Da li Vi želite bolju čitanost, posjećenost stranica ili želite bolju prodaju, to je Vaša stvar, no mi smo spremni za Vas ispitati tržište i predstaviti Vam optimalna i najbolja rješenja koja bi dovela do rezultata koji su Vam potrebni.

Predstavljanje na Internetu nije ništa drugo nego jedna vrsta marketinga. Internet marketing predstavlja korištenje pretraživanja i prezentiranja na Internetu u cilju stvaranja profita. Prezentiranje na Internetu predstavlja reklamu koja ima bitne razlike u svim njenim segmentima u odnosu na standardno reklamiranje.

E-mail marketing

E-mail može biti od velike pomoći prilikom reklamiranja Vaših usluga/proizvoda. Ukoliko posjedujete određeni broj e-mail adresa, svoje usluge/proizvode možete direktno predstaviti u obliku poruke krajnjem korisniku/potrošaču.
Bilo bi dobro da pri tome pazite kako ne bi zlorabili ovakav način reklamiranja, jer je usko povezan sa SPAM porukama!

Kako svoju web stranicu, te sve svoje E-mail adrese ne bi doveli na "Crnu listu" (što znači, da će sve poruke koje budete u buduće slali, završiti kao SPAM, te ih niti vaši dosadašnji primatelji najvjerojatnije neće moći primati, a web stranicu će biti sve teže i teže pronaći), za Vas možemo odraditi kampanju putem Newslettera i tako privući pozornost na Vaše usluge i proizvode.

U našoj ponudi možemo predstaviti i druge, konvencionalne načine reklamiranja putem radija, TV-a, tiska, jumbo plakata, LED display-a i sl.

Izrada oglasa

Potreban Vam je osmišljen i pristupačan oglas?! Alba marketing će vam na vaš upit napraviti rješenje po vašim uputama i to bez naknade ako nas odaberete kao posrednika u oglašavanju. Akoveć imate razrađen plan oglašavanja i trebate samo oglas, pošaljite nam vaš upit.

Imate li dodatnih pitanja?

Ako želite saznati više o tome što je i kako izgleda pravilan pristup izradi web stranice molimo da na ovom linku zakažete telefonski razgovor ili ako već znate što i kako želite te vas interesira naša ponuda, slobodno ispunite ovaj obrazac i poslat ćemo vam ponudu u najkraćem mogućem roku.


Korišteni pojmovi:

*SEO
*Newsletter
*SEM
*SPAM

Rječnik korištenih pojoma i izraza

U organskim sadržajima je definitivno ogromna konkurencija i uistinu je teško posložiti sve parametre kako bi se pokazali pravi rezultati a da pritom ne potrošite pravo bogatstvo, no nema razloga za zabrinutost, jer se naša reklamna agencija za društvene medije natječe s najboljima i pomoći će vam da vaš sadržaj bude primijećen kroz odabir pravih kanala i dopiranjem do prave publike.

Oglašavanje na društvenim medijima može biti naporno jer sve društvene web stranice imaju različito sučelje i dizajn reklame, a detaljno znanje o nijansama svake od njih čini razliku između dobro izvedene strategije oglašavanja koja donosi mjerljive rezultate. S obzirom na to da je tipična stopa pretvorbe na mreži samo 1%, postaje sve važnije koristiti ispravne strategije za prave kanale, maksimizirati potencijal svake platforme i uvesti u tablicu najbolje moguće rezultate.
Alba marketing to može učiniti za vas.

Instagram oglašavanje

Instagram

Kao agencija za društvene medije koja se fokusira na stvaranje i implementaciju učinkovitih strategija za oglašavanje na društvenim medijima, razumijemo pravu snagu Instagrama i proveli smo godine nadajući se našim vještinama u oglašavanju i marketingu na Instagramu i kreirajući prave kampanje za naše cijenjene kupce.

Unaprijedite svoje prodajne rezultate putem INSTAGRAM MARKETINGA

Ostale tvrtke koje su u prošlosti ignorirale Instagram marketing strategije sada promoviraju Instagram marketing tehnike kao svoju temeljnu mrežnu marketinšku strategiju.

Influencer* Marketing (Influencer = Utjecajni)
To je prilično nov koncept u marketingu. Iako je marketing po nazivu “od usta do usta” već poprilično poznata stvar i dugo se koristi, u internetskom kontekstu ovaj novi koncept surađuje s liderima u industriji koji mogu pomoći vašem poslu putem društvenih medija.

Instagram oglašavanje

U Alba marketing imamo tim marketinga i analitičara koji imaju iskustva u nijansama Instagram oglašavanja. Naša strast za razvijanjem sveobuhvatnih strategija marketinga na Instagramu koje privlače potencijalne klijente, te ih pretvaraju u kupce, dodaju opipljivu vrijednost vašem konačnom rezultatu.

Internet oglašavanjem osiguravate veću posjećenost Vaših web stranica što je i njihov primarni zadatak. Više posjetitelja, veća vjerojatnost da ćete prodati svoje usluge ili proizvod.
Osim dobro odrađene Optimizacije Internet stranica, posjetu možete privući uz jednu ili više Internet reklamnih kampanja koje u svakom slučaju mogu odraditi vrhunski posao. Nije nužno da takve kampanje koštaju skupo, čak naprotiv u usporedbi s klasičnim reklamiranjem one su daleko pristupačnije.

Facebook

Oglasi na Facebooku dizajnirani su oko specifičnih marketinških ciljeva. To znači da svaku kampanju treba pažljivo sastaviti za određenu svrhu. Nemojte trošiti novce na "boostanje*" svojih objava, to nije dobar put da ostvarite korist od oglašavanja na Facebooku.

Naši stručnjaci osiguravaju da vaše kampanje nisu samo pozadinska buka grupi potencijalnih kupaca - to su rješenja usmjerena prema grupi pojedinaca koji je aktivno traže.

Facebook oglašavanje

 

LinkedIn oglašavanje

LinkedIn

LinkedIn je najbolja platforma društvenih medija za B2B oglašavanje. Međutim, izuzetno je važno da vaš sadržaj dosegne pravu publiku.

Dobro obučeni stručnjaci u Alba marketing-u osigurat će da i vaše oglase i sponzorirani sadržaj primi publika kojoj ciljate i da će biti dobro primljena.

 

Pinterest

Pinterest sve više postaje popularna platforma za privlačenje publike putem ciljanog plasmana, Alba marketing ovaj potencijal može iskoristiti za vaše poslovanje, povećavajući svijest o robnoj marki, posjeta stranicama, vrijedne ponude, konverzije i na kraju - prihode.

Pinterest oglašavanje

Izrada oglasa

Potreban Vam je osmišljen i pristupačan oglas?! Alba će vam na vaš upit napraviti rješenje po vašim uputama i to bez naknade ukoliko nas odaberete kao posrednika u oglašavanju. Ako već imate razrađen plan oglašavanja i trebate samo oglas, pošaljite nam vaš upit.


Korišteni pojmovi:

*brand

Rječnik korištenih pojoma i izraza

Internet oglašavanjem osiguravate veću posjećenost Vaših web stranica što je i njihov primarni zadatak. Više posjetitelja, veća vjerojatnost da ćete prodati svoje usluge ili proizvod.

Što je to Google oglašavanje (GoogleAds)?

Google je najkorišteniji internet pretraživač uz pomoć kojeg se možete oglašavati. Kada prilikom pretrage netko upiše npr. "fotograf", a vi se bavite upravo tim poslom, vaš oglas će biti istaknut od ostalih rezultata.

Google Ads je učinkovit način internetskog oglašavanja koji Vam omogućava oglašavanje Vaših proizvoda i usluga točno u vremenu kada su Vaši kupci u potrazi za njima.

Koliko to košta?

Plaćate samo kada drugi kliknu na vaš oglas da bi posjetili vašu stranicu na internetu. Naš stručan tim će napraviti kampanju za Vas kako bi cijena klika bila što je moguće optimalnija (niža).

Za Vas će svakako biti najvažnije koliko to novaca košta i koliko posjetitelja možete očekivati.

Novac odnosno budžet sami određujete i iz tog razloga je ovaj način reklamiranja poprilično interesantan.

Zašto odabrati google oglašavanje u našoj ponudi?

Vođenje kampanje oglašavanja nije jednostavno, a kako bi izbjegli gubitak vremena i propuštene prilike potrebno je vladati određenim znanjem. Alba marketing vam nudi cjelovitu uslugu s podrškom od početka do kraja, a dok vi radite svoj posao, mi ćemo se potruditi da on postane još uspješniji.

Za vas možemo odraditi Google reklamnu kampanju. Google pored tražilice ima i veliku mrežu partnera na kojima se njegovi oglasi mogu prikazivati. Njegove se reklame viđaju i na drugim Internet portalima i adresama poput Youtube-a, nekih Google alata i slično.

Evo što Vam sam Google poručuje:

„Jeste li ikad vidjeli GoogleAds reklamu/oglas na vašoj omiljenoj web stranici s vijestima ili na svojem Gmail računu i pitali se kako je dospio tamo? Te web-stranice su dio Google prikazivačke mreže. Prikazivačka mreža skupina je partnerskih web-stranica i određenih Googleovih web-stranica, koje uključuju Gmail i Youtube, na kojima se prikazuju AdWords oglasi. Ta mreža obuhvaća i mobilne web-stranice i aplikacije.

Broj posjetitelja ovisi o postavljanju kampanje. Dobro postavljena kampanja značit će i veći broj posjetitelja.“

 

Imate li dodatnih pitanja ili trebate neobvezujuću ponudu