fbpx
10 vrućih web dizajn trendova kako bi dominirali u 2021. godini

Što nam donosi 2021. kad je u pitanju web dizajn i izrada web stranica i web shopova?!

Kako nam se bliži kraj ove izazovne 2020. godine, odlučili smo malo istražiti i vidjeti što bi se moglo očekivati u 2021. godini kada je u pitanju web dizajn, odnosno izrada web stranica i izrada web shopova. Ako smo išta mogli naučiti iz ove godine koja je na izmaku, onda je to činjenica da moramo biti spremni na sve izazove koji se mogu naći pred nama, bilo osobno ili poslovno i što brže pronaći rješenja na njih. No nismo tu kako bi vam pisali o tome kako ćete pronaći rješenje za svoje probleme, no svakako možemo pomoći kada su u pitanju digitalni proizvodi. Teško je predvidjeti razvoj situacija za nadolazeću godinu.

Vezano za našu temu, među mnogim idejama i rješenjima, napravili smo listu od 10 točaka kojih bi se trebalo pridržavati, a možete s njima započeti već danas ukoliko smatrate da su ove ideje dobre.

15 SEO savjeta za web stranice

Bilo da pokrećete novi posao ili uvodite novu liniju proizvoda, izrađujete web stranicu za vašu online prisutnost ili svoju web trgovinu kako bi bili dostupniji i kako bi proširili svoje tržište, onda svakako trebate paziti na optimizaciju web stranice (SEO) kako bi vas potencijalni kupci mogli pronaći u tražilicama.

SEO ili "Optimizacija za pretraživače" je sastavni dio svake online marketing strategije. U svojoj osnovi, optimizacija za tražilice postupak je uključivanja određenih ključnih riječi koje se često pretražuju a koje su relevantne za vašu web stranicu. Na taj način, kada se te ključne riječi traže na web tražilicama poput Google, Google algoritmi vide vaše mjesto kao relevantno i bit će vjerojatnije da će ga staviti na vrh popisa rezultata pretraživanja.

Što sve napravimo prije pokretanja web stranice

Pripremate se za pokretanje svoje web stranice? Odlično, super odluka, sa mrežnom stranicom ćete sigurno biti vidljiviji u digitalnom svijetu. No kako se to ne bi pretvorilo u fijasko, pripremili smo vam ovu praktičnu kontrolnu listu kako bi izbjegli eventualne pogreške te se doveli u neugodne situacije. Ukoliko vam vašu novu web stranicu radi netko drugi, zapišite si ove točke ili mu proslijedite poveznicu, te ga zamolite da provjeri Internet stranicu prije puštanja u rad.

Navest ćemo sve važnije elemente, njih čak 20, a neki će vam se elementi možda činiti trivijalnim, no upravo se ove trivijalne greške najčešće pojavljuju. Želimo ukazati na većinu njih i pomoći vam da ne propustite neki mali, ali važan dio svoje web stranice.

Da biste to učinili, odvojite nekoliko minuta i provjerite svoju web stranicu pomoću ovog popisa.

Što je landing page ili odredišna stranica? I kako to djeluje? - Building landing page

Kad se u digitalnom marketingu govori o odredišnim stranicama (landing page), vjerojatno govore o stranicama koje su posebno dizajnirane za određenu marketinšku kampanju i imaju specifičan zadatak.

Koliko god jednostavne zvučale, odredišne stranice mogu biti zbunjujuća tema za vlasnike web stranica. Što se kvalificira kao odredišna stranica, a što ne? Da li je svaka stranica na vašoj web stranici, odredišna stranica? Čemu služe? Mogu li se optimizirati za pretvorbu i tražilice? Krenimo!

Imate li dodatnih pitanja ili trebate neobvezujuću ponudu